Ένα βιβλίο που «αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους. Χωρίς να γνωρίζει σύνορα και γλώσσες, ταξίδεψε στις πέντε ηπείρους και άγγιξε τις καρδιές όλων μας», καθώς σημειώνει ο εκδότης.

Είναι ένα παραμύθι για παιδιά, που οι ήρωες του είναι «προσωποποιημένες καταστάσεις της ψυχής του ανθρώπου και της ζωής γενικότερα (ο Πείσμονας, η Γαλήνη, η Ταπείνωση κλπ)», ώστε να κατανοήσουν  τα παιδιά το δράμα του εγωισμού και την ομορφιά της αγάπης. Να οδηγηθούν, δηλαδή, μέσα από το παραμύθι από την εγώπολη στην εσύπολη.

Η συγγραφέας του βιβλίου «γιαγιά Μυρσίνη,» όπως υπογράφει, επηρεασμένη από τα βιβλία που αναφέρονται στη ζωή του Αγίου Παϊσίου (αφού τον συνάντησε μια φορά μόνο στη ζωή της), παραθέτει στον πρόλογο και τα πιο κάτω λόγια του, που δίνουν και το στίγμα του βιβλίου: «Τα πράγματα είναι απλά. Εμείς τα κάνουμε δύσκολα. Ο ευκολότερος τρόπος για να σωθούμε είναι η αγάπη και η ταπείνωση. Γι’ αυτό πάντα να φέρνετε καλό λογισμό, για να εξασφαλίζετε την ψυχή σας».

Το βιβλίο, αν και είναι παραμύθι για παιδιά, μπορεί να ωφελήσει και τους μεγάλους, μια και διαβάζοντάς το χαλαρά διδάσκει ουσιαστικά.

Subscribe to Email