Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου

Όλοι μας οι γηγενείς - και όσοι ζούσαν πριν από μας τους σημερινούς και όσοι ζήσουν ύστερα από μας - είμαστε αμαρτωλοί. Κάποιοι από μας έχουν μεγάλες αμαρτίες, κάποιοι άνθρωποι έχουν μικρότερες, άλλοι ασήμαντες, αλλά τελικά κάθε άνθρωπος έχει μέσα του μια αμαρτία, που μας εμποδίζει να βλέπουμε τον Θεό στην δόξα Του.

Κάθε άνθρωπος, όσο αμαρτωλός και να είναι, αν είναι προσεκτικός ως προς τον εαυτό του και ως προς όσα εξελίσσονται στον κόσμο, βλέπει την ισχύ και τη δύναμη του Θεού. Και αν θέλουμε να βλέπουμε τον Θεό όχι μόνο στη δύναμη, αλλά και στη δόξα, πρέπει να προσπαθούμε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της γήινης μας ζωής να ακολουθούμε τον Χριστό, να μετανιώνουμε και να διορθωνόμαστε.

Μέσω της εκπλήρωσης των εντολών του Θεού πρέπει να αναζητούμε τον Χριστό. Εάν δεν βρήκα ακόμα τον Χριστό, θα Τον αναζητήσω, αν Τον βρήκα, θα Τον ακολουθώ, θα κατανοώ το θέλημά Του και θα το πράττω.

Μόνο έτσι θα αξιωθούμε να δούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τα όμματα της καρδίας μας τον Κύριο ημών στη δόξα, αφού αυτό καθίσταται δυνατό μόνο για τους «καθαρούς τη καρδία».

Κάθε άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί με όλη τη ζωή του να ακολουθεί τον Χριστό για να Τον δει με τα μάτια της καρδιάς του, και τότε θα αξιωθούμε να δούμε τον Χριστόν και με τα σωματικά μάτια στους ουρανούς στη Βασιλεία Του.

 

Subscribe to Email