Παναγιώτη Καπαρή

Ο μύθος, λέει ότι ο χάρος, την εποχή της πανούκλας, τον μεσαίωνα, κατέβηκε στην γη για να πάρει χίλιες ψυχές από μία πόλη. Ωστόσο λόγω του πανικού ο οποίος προκλήθηκε πέθαναν πέντε χιλιάδες άνθρωποι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκκλησιαστικοί πατέρες, αλλά και ψυχολόγοι, λένε ότι πρώτα αρρωσταίνει η ψυχή και μετά το σώμα.  Μια άλλη παράμετρος είναι ο φόβος με την Θεία Κοινωνία, όπου οι πιστοί σύμφωνα με την πίστη της Εκκλησίας, μεταλαμβάνουν από το ίδιο Άγιο Ποτήριο και την ίδια Λαβίδα (κουταλάκι) το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Καλό θα ήταν οι πολιτικοί και ιδιαίτερα ο Υπουργός Υγείας να απέφευγαν τις συστάσεις και να περιορίζονταν στις γενικές υποδείξεις των ειδικών. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις δικές του επιλογές, ανάλογα με τα πιστεύω του και σίγουρα «τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Υπάρχουν και σε αυτή την υπόθεση, επιστημονικές μαρτυρίες, οι οποίες αναφέρουν ότι σε ποτήρι ασημένιο, δεν μπορούν να επιβιώσουν ιοί και μικρόβια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ιστορικά οι βασιλιάδες έπιναν νερό και ποτό, σε ασημένια ποτήρια. Μάλιστα και η έκφραση γαλαζοαίματος βρήκε από το γαλάζιο χρώμα, το οποίο εμφάνιζαν οι εστεμμένοι, αφού σωματίδια από το ασήμι, μεταφέρονταν στον σώμα τους. Στην Αμερική έκαναν πειράματα σε πισίνες, οι οποίες επενδύθηκαν από ασήμι. Δεν χρειάζονταν, γράφτηκε, ούτε χλωρίνη, ούτε άλλα χημικά για να διατηρούν καθαρό το νερό.

Η ουσία, στο χώρο της Εκκλησίας, δεν οφείλεται σίγουρα στα ασημένια Θεία Ποτήρια, αλλά στο θαύμα της μεταβολής του ψωμιού και του κρασιού σε Σώμα και Αίμα Χριστού.

Πηγή: http://kaparispan.blogspot.com/2020/03/blog-post_16.html

Subscribe to Email